Kako biti izvrstan domaćin u 5 koraka

booking

Ako postoji jedna stvar koju svi najviše cijenimo i koju pamtimo godinama, osjećaj je dobrodošlice u nečijoj kući za odmor. Uloga dobrog domaćina nije nužno povezana sa ulaganjem mnogo sredstava i vremena. Svakog dobrog domaćina odlikuju male sitnice dodatnih vrijednosti koje gostima daju do znanja da vas zanimaju, a ne da su vam posao i teret.

Idućih 5 koraka vode vas do titule izvrsnog domaćina:

1. BUDITE KOMUNIKATIVNI I PRUŽITE INFORMACIJE

Uvijek informirajte svog gosta o vašem telefonskom broju i adresi kuće za odmor ili apartmana te mu pružite informacije o raspoloživim opcijama prijevoza. Na ovaj način gostu ćete zasigurno pomoći u planiranju putovanja te će lakše doći do objekta. Osobni check-in i poklon dobrodošlice sa lokalnim proizvodima čine sjajan put do izvrsnog iskustva gosta i odličnih recenzija.

2. PAZITE NA ČISTOĆU

Vaša kuća ili apartman svaki put treba biti potpuno čist za goste. To znači da sve prostorije trebaju biti besprijekorne te da ne smije biti tragova boravka prethodnih gostiju. Dobra je praksa imati popis stvari koje je potrebno učiniti tijekom svakog čišćenja kako biste bili sigurni da se ništa ne zanemaruje ili da nešto niste preskočili.

3. POŠTUJTE VAŠE GOSTE

Zaista i mislite kada kažete “osjećajte se kao kod kuće”.  Naravno, osnovni kućni red se mora poštivati, samo imajte na umu da nismo svi isti! Gosti će uživati u vašoj kući i njenim funkcionalnostima na svoj način, što možda neće uvijek biti u skladu sa onim kako ste vi očekivali.

4. DAJTE IM PREPORUKE

Budite susretljivi i srdačni te preporučite restorane ili ih uputite na atrakcije i aktivnosti u tom području. Pohvalno je i preporučljivo opskrbiti objekt knjigama ili vodičima o tom području. Pomozite im da iskuse lokalno te da se osjećaju kao u svom domu. Uvijek budite na raspolaganju kako biste im boravak učinili ugodnijim.

5. PRUŽITE VIŠE

Ono što razlikuje prosječnog i sjajnog domaćina je nadilaženje osnovnih očekivanja i zahtjeva. Darujte goste poklon paketom dobrodošlice sa lokalnim specijalitetima uz simboličnu poruku. Ako ste locirani u vinskoj regiji obavezno se opskrbite čašama za vino ili im poklonite butelju lokalnog vina. Ako imate vrt, ponudite im svježe ubranog voća ili povrća. Gosti uvijek prepoznaju i cijene dobrog domaćina!

REZULTAT

Koliko god, nekada, posao domaćina bio težak toliko je i ispunjavajući te donosi mnogo poznanstava, zabave i stjecanja novih iskustava proizašlih iz situacija u kojima se možda nebiste ni našli da se ne bavite iznajmljivanjem. Zato se potrudite da kratki boravak vaši gosti dožive kao lijepo iskustvo i da ga pamte! Vama će njihovo zadovoljstvo donijeti lijepe recenzije, a sve će to rezultirati većim brojem rezervacija i višim prihodima.