Obvezno posjetiti – Plitvička jezera

Iako su danas sve luksuzne vile u Hrvatskoj iznimno dobro opremljene različitim sadržajima i opremom za zabavu, gosti još uvijek vole voditi aktivan odmor te istraživati i prirodne ljepote Hrvatske. Tijekom dugogodišnjeg iznajmljivanja luksuznih vila u Hrvatskoj došli smo do zaključka da svim grupama koje smo ugostili prvo mjesto na popisu „must see“ zauzima nacionalni park Plitvička jezera! Zašto? Odgovor može biti kratak i jasan svima koji su ga i posjetili – Zato! No, pokušat ćemo približiti razloge koji stoje iza ovog odgovora i vama koji ga još niste posjetili.

Plitvička jezera su najstariji i najveći hrvatski nacionalni park. Ova prirodna bajka smještena je na idealnoj poziciji u planinskoj Hrvatskoj lako dostupnoj gostima koji dolaze sa obale iz bilo kojeg kraja. Ljepota 16 jezera je prepoznata i od strane Unesco – a te su 1979.g. uvrštena i na ljestvicu prirodnih ljepota pod njihovom zaštitom. Azurna jezera, mali riječni tokovi i bezbroj slapova tvore nevjerojatan prirodni fenomen čijim se bojama dive svi koji vide i slike, a ne samo oni koji posjete park i vide tu ljepotu i uživo!

Plitvička jezera – slika: Shutterstock

Jezera su podijeljena na dva dijela, Gornja i Donja jezera. Ono po čemu su jezera posebna i ističu se među brojnim sličnim jezerskim lokalitetima su prekrasne sedrene barijere i širok dijapazon vibrantnih plavih boja koje se neprestano izmjenjuju ovisno o sunčevoj svijetlosti. Vrsta algi koja cvjeta u vodama Plitvica oslobađa plinove dok raste i razgrađuje se, a kada ti plinovi reagiraju s vodom, to se prikazuje kao zapanjujuća azurna nijansa. Zimi se jezera pretvaraju u prekrasnu zaleđenu bajku koja oduzima dah.

Postoji 7 ruta za razgledavanje ovog prirodnoh fenomena, a koji god da izaberete nećete pogriješiti. Razlika je početnim i završnim točkama te u vremenu trajanja. Park također obiluje zaštićenim prirodnim i životinjskim vrstama. Ovisno o vremenu u kojem posjećujete park možete se uz obilazak jezera baviti i skijanjem, klizanjem, planinarenjem, veslanjem i bicikliranjem.

Kristalno čista voda u jezeru – slika: Shutterstock

Nakon napornog dana u prirodi odmorite u vašoj luksuznoj vili, a kada se poželite vratiti i iduće godine odaberite jednu od luksuznih vila HomeRent jer ćete zasigurno naći neku po svojoj mjeri!