Kako kreirati idealan paket property managementa za vašu vilu?

Tražite li property management usluge u Hrvatskoj susrest ćete se sa problemom jako malog broja pružatelja istih. Naime, postoji tek nekolicina tvrtki koja pruža property management usluge u Hrvatskoj tijekom cijele godine. Većina njih nudi tu uslugu isključivo dok traje turistička sezona i to za objekte koje te tvrtke ujedno i iznajmljuju. S druge strane, vlasnici koji ne stižu brinuti o svojim nekretninama zbog obveza ili žive u inozemstvu trebaju pomoć oko održavanja svoje nekretnine i brige oko iste uglavnom tijekom cijele godine.

Ukoliko ste u potrazi za cjelogodišnjom uslugom održavanja i brige o vašoj nekretnini u Hrvatskoj, na pravom ste mjestu. Pružamo uslugu održavanja i iznajmljivanja nekretnina u Hrvatskoj zadnjih 6 godina, kako za stambene zgrade, tako i za obiteljske kuće i to tijekom cijele godine,a ne samo u sezoni. Tijekom tih godina susreli smo se sa mnogobrojnim problemima,nedoumicama i pitanjima vlasnika. Naravno, potrebno je zaista veliko povjerenje za povjeriti ključeve svoje nekretnine nepoznatoj,trećoj osobi, ali zato je ovu uslugu uvijek i bolje ugovarati sa tvrtkama koje su i registrirane za tu djelatnost, nego li sa fizičkim osobama koje za to nisu registrirane.

Ono po čemu se nekretnine najčešće razlikuju je količina posla i vremena koje zahtijevaju u svom redovnom, ali i izvanrednom održavanju. Najvažnije je da definirate što točno trebate i koliko često. Naravno, po svojoj procjeni i iskustvu svaki property menadžer će vam i sam sugerirati koliko bi se često nešto trebalo raditi, ali sve opet ostaje na vama i vašoj odluci.

Na što se fokusirati prilikom ugovaranja usluge?

Razmislite o svim dijelovima vaše nekretnine, kako interijera, tako i eksterijera te koliko sami želite obavljati određene poslove kada boravite u vašoj nekretnini.

Uzmite u obzir:

  • imate li vrt i koliko ga je zahtjevno održavati
  • koliko je zahtjevno održavati bazen i čistiti ga
  • hoćete li čišćenja obavljati sami ili vam treba pomoć
  • želite li male sitne popravke uključiti u ugovor ili to planirate raditi sami
  • izvanredne velike probleme sa vodovodnim i električnim instalacijama
  • trebate li uslugu prikupljanja i prosljeđivanja pošte
  • sve ono što vašu nekretninu čini posebnom i specifičnom za održavanje

Unaprijed jasno definirani poslovi i učestalost obavljanja tih poslova je jako bitna za definiranje cijene paketa održavanja. Naravno sve stavke se mogu prilagođavati i potrebama vlasnika, ali i spremnosti te trenutnoj mogućnosti tvrtki da izađu u susret van ugovornim poslovima i naplati na pojedinačni upit. Sve naše usluge održavanja i iznajmljivanja nekretnina možete pogledati na našim stranicama.