5 ultimativnih stavki za uspješnu sezonu 2021. g.

Od pojave Covid -19 pandemije sigurno je da najveće udarce prima turizam. U ovom blogu ćemo se osvrnuti što svi privatni iznajmljivači moraju napraviti da bi imali što uspješniju sezonu.

 1. SIGURNOST
  Napravite jasne i precizne protokole vezane za sigurnost gostiju (COVID -19) i jasno ih komunicirajte s gostima. Gosti se i prije svog dolaska moraju osjećati sigurno ako žele rezervirati vaš objekt i jasni protokoli će im dati tu sigurnost i povjerenje. Naravno, nužno je da se pridržavate svih protokola. Posebnu pažnju posvetite čišćenju i dezinfekcija objekta, omogućite gostima 24/7 pozivni centar u slučaju nužde, pripremite gostima zaštitnu opremu, dajte svojim gostima prostora i više nego ikad je bitno da im omogućite self check in. Neka vam postane normalno da goste tijekom boravka uopće ne susretnete, poštujte njihovu privatnost i ne namećite bespotrebne kontakte radi sigurnosti vaših gostiju.
 2. SUPERHOST/POTICANJE REZERVACIJA
  Više nego ikad bitno je da su vaše recenzije odlične i da gosti znaju da ste super domaćin. Nemojte biti pasivni i čekati ljeto, poradite tijekom cijele godine na svojim recenzijama, osobito ako ste početnik. Otvorite svoje objekte za vikend goste. Radi se o domaćim gostima, a u prednosti su svakako kuće za odmor u prirodi. Iskoristite svoje prednosti i promotivnim ponudama ugostite domaće goste za vikend i tako osigurajte sebi stalne recenzije i stalnu aktivnost na web platformama za oglašavanje, a što je ključno da se vaš objekt izlistava pri vrhu pretraživanja. Jedna od dobrih stvari je da svojim prijateljima, poznanicima i rodbini ponudite vikend u svom objektu po sniženim cijenama, a kako bi u konačnici od toga imali koristi i vi i oni.
 3. FLEKSIBILNOST
  U situacijama poput ove s pandemijom COVID-19 ključno je iskazati fleksibilnost prema svojim gostima, ali budite jako oprezni koju i kakvu vrstu fleksibilnosti nudite. Mislimo da prije svega trebate dobro promisliti o svojoj strategiji polica otkazivanja i nikako ne omogućiti besplatno otkazivanje bez ograničenja. Vodite računa da gosti isto prate situaciju i znaju da mogu rezervirati i 10-ak objekata za iste datume bez ikakve obveze plaćanja, jer mogu npr. otkazati 24 h prije dolaska. Nemojte nuditi takve police otkazivanja osim kad sezona već krene pa nudite last minute rezervacije. Ponudite besplatno otkazivanje, ali neka ono bude do 30 ili 15 dana prije dolaska. Na taj način ćete ipak na vrijeme znati hoće li vaši gosti doći ili će otkazati, a ako otkažu ostaje vam dovoljno vremena za novu rezervaciju.
  Što se tiče cijena budite razumni i prilagodite svoje cijene tržištu i potražnji. Ne savjetujemo drastično spuštanje cijena, ali korekcije u odnosu na 2019.g. su svakako potrebne. Ponuda kuća za odmor i vila je svakog dana sve veća, ali zbog pandemije potražnja pada, pa je nužno napraviti manje korekcije cijena, osobito u pred i post sezoni.
 4. DODATNI SADRŽAJI
  Zbog situacije s pandemijom logično se nameće zaključak da će objekti sa više dodatnih sadržaja biti u velikoj prednosti u odnosu na objekte koji nude samo kuću i bazen. Industrija zabave je na koljenima, pitanje je kakva nas situacija i ograničenja čekaju sve u sezoni 2021.g. pa je svakako poželjno stvoriti dodatne sadržaje za vaše goste. Ako imate mjesta u svom dvoru stavite dječje igralište, napravite teren za košarku, nogomet. Ako ste pak ograničeni prostorom razmislite o preklopnom stolu za stoli tenis, pikado, PlayStation, badminton, kupite bicikle za svoje goste i sl.
 5. DODATNE USLUGE
  Isto kao i dodatni sadržaji, domaćini koji mogu ponuditi dodatne usluge ove će godine svakako biti u prednosti. Ponudite svojim gostima usluge dodatnog čišćenja, odlaska u dućan i kupnju namirnica, organizirajte im izlete, transfere, napunite svoje vinoteke i smočnice kvalitetnim vinima i domaćim proizvodima. Budite im na raspolaganju za sve informacije, osigurajte brzi Internet bez obzira na cijene i dr.

U slučaju da nemate vremena voditi i iznajmljivati svoje objekte popis naših usluga možete vidjeti ovdje, a za sva pitanja obratiti nam se možete putem kontakt forme.

Želimo vam uspješnu turističku sezonu!